Малко парченце шоколад всеки ден може да удължи живота,  убедени

...
Малко парченце шоколад всеки ден може да удължи живота,  убедени
Коментари Харесай

Парче шоколад на ден удължава живота

Малко късче шоколад всеки ден може да удължи живота,  уверени са учени. Сладкото прелъщение намалява кръвното, отразява се отлично на сърцето и сърдечната активност и защищава от инфаркт и инсулт.

В продължение на 10 години специалистите от Института за проучване на храненето в Потсдам, Германия, следили 19 300 души сред 35- и 65-годишна възраст.Събирали данни за здравословното им положение на всеки две години, а на всеки 5 ги разпитвали в детайли за хранителния им режим.

Изводът: 6 грама черен шоколад дневно смъкват кръвното за 2 до 3 дни. Тези, които хапвали най-вече шоколад (средно 7,5 г дневно) се оказали с по-ниско кръвно и с 39% по-малък риск от сърдечен или мозъчен удар спрямо тези, които поемали по 1,7 година При това натуралният шоколад, който съдържа повече какао, е по-полезен от млечния.

Изследването е оповестено в European Heart Journal.

Това надалеч не е единственото изследване по въпроса. През 2018 година популярният британски диетолог Роб Хобсън съобщи, че шоколадът е идеално средство за постигане на дълголетие.

Учени считат, че какаото, което се съдържа в шоколада, може освен да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, само че и има съвсем същите свойства като тези на витамините.

По думите на учените, свързаната с какаото тайна е, че то е източник на минерали и други нужни за организма субстанции, в това число магнезий, чието оптимално наличие способства за поддържане здравината на костите и за релаксация на мускулите, желязо, което способства за поддържане производството на еритроцити, и цинк, с помощта на който обновяването на клетките в организма се реализира безпроблемно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР